[ sudzi @ 07.05.2015. 13:04 ] @
Pozdrav,

Ako mi neki uređaj ostane uboden u USB 3.0 windows neće iz prve da se butuje. Zapravo, kada upalim komp, na ekranu se pojavi Asusov logo i tu zamrzne sliku. Kada ga resetujem on podigne sistem. Prvo sam mislio da je do harda al sam provalio da je do USB 3.0.
U USB 3.0 mi stoji ubodena wifi antena TP-link tl-wn722n, zato što ako je ubodem u USB 2.0 ona se stalno rekonektuje, sama od sebe.
Zna li možda neko zašto se dešavaju ove stvari?
[ Binary Mind @ 07.05.2015. 17:09 ] @
I ja imam slične probleme sa TP-Link USB wireless adapterom (WN721N) i starijom Asus pločom sa USB 2 portovima. Problem je dugogodišnji i rešenja od prilike nema osim eksperimentisanja sa drugim wireless adapterima. Ja mislim da je glavni problem Atheros chipset.
[ sudzi @ 10.05.2015. 18:02 ] @
Što se tice TP-Link USBa, mislim da je problem u drajverima. Koristim ga oko 2-2,5 godine i radio je ok do recmo pre godinu i po, onda su izbacili nove drajvere, u međuvremenu se pojavi i win8 i adapter krene da pravi probleme. Mislim da drajvei nemaju baš najbolju komunikaciju pa im sistem ne daje dovoljno struje. Opet, ovo je samo moja teorija.
Ali, kad ga ubodem u USB 3.0 nema problema te prirode, tu stupa ovaj drugi problem :) Tada matična, verovatno, ne može da pročita šta sve ima priključeno na nju i onda ostane zamrznuta na onom delu gde je prikazan logo. Odatle ni da mrdne, sve dok ne restartujem komp.